WWW.CARAVAN-VERZEKERING.SURFSTAD.NL
Home - Begrippen

 Caravan Verzekering Begrippen

Verzekering Caravan

U wenst uw stacaravan of toercaravan te verzekeren? Bij het doornemen van al die informatie komen diverse begrippen vaak terug. We zetten ze even voor u op een rijtje!

Aansprakelijkheid

U bent verantwoordelijk en aansprakelijk voor schade door iets wat u heeft gedaan of niet heeft gedaan terwijl u dit wel had moeten doen.

Bereddingskosten

Om schade te verminderen of dreigende schade te voorkomen is het soms noodzakelijk om onmiddellijk na een gebeurtenis onkosten te maken. Dit zijn bereddingskosten.

Eigen risico

Vooraf bepaalt u in overleg met uw verzekeraar welk bedrag u zelf zal betalen bij schade. Dit is uw eigen risico.

Expert

De schade wordt onderzocht door een expert. Ook Een schade-expert beoordeelt de schade aan de caravan. Een dokter adviseert over het letsel van een slachtoffer en een arbeidsdeskundige bekijkt de gevolgen van het letsel mbt tewerkstelling.

Letselschade

Schade aan mensen en hun gezondheid en de gevolgen is letselschade. Het omvat o.a. verlies van inkomen als iemand niet kan werken door een ongeluk.

Gedragscode Behandeling Letselschade

De Gedragscode Behandeling Letselschade beschrijft hoe een verzekeraar moet handelen bij letselschade. De verzekeraar is gebonden aan deze gedragscode. Meer info op www.letselcode.nl.

MateriŽle schade

De schade aan een caravan of verlies van materiaal noemt men materiŽle schade. Ook de gevolgen zoals eventuele huurkosten van vervangenwagen vallen hieronder.

Opzet

Schade opzettelijk toegebracht of bewuste nalatigheid door een verzekerde valt niet onder de caravanverzekering.

Polisvoorwaarden

Een verzekering is een contract tussen verzekerde en verzekeraar vastgelegd in een polis.

Deze omvat:

Lees aandachtig de polisvoorwaarden!

Premie caravanverzekering

Het geldbedrag dat u betaalt voor de verzekering noemt men premie. Tijdig de premie betalen voorkomt dat er geen dekking meer is voor uw caravanverzekering.

tweedehands laptop - springkussen huren - kindermountainbike - trampoline test - vouwfiets kopen - motorhome kopen - reisapotheek
verzekering elektrische fiets